Sektionens utskott

Vad är utskott?

Ett utskott är en grupp som utför olika uppgifter inom Lingsektionen. Här kan du läsa om sektionens olika utskott och vad de har för uppgifter.

Är man med i ett utskott räknas man som sektionsaktiv. Sektionsaktiva får två tackfester för sitt engagemang.

AktU

Aktivitetsutskottets uppgift är att anordna aktiviteter och roligheter för alla Lingare, gamla som nya. Dessa aktiviteter kan vara allt från brännboll, ölprovningar, grillkvällar, utedagar eller laserdome-turneringar och mycket mer! De har möjlighet att hitta på alla möjliga olika aktiviteter så om du känner att du har roliga ideér på saker man kan hitta på är det bara att komma med förslag.

AlumnU

Alumnutskottet är det utskott som håller kontakten med gamla studenter. Tillsammans med företag anordnas lunchföreläsningar och kvällar där gamla studenter får berätta hur det gått efter tiden på universitetet och i arbetslivet. Det pågår även ett mentorsprogram för studenter där det anordnas aktiviteter så som studiebesök och sittningar. Arbete pågår även med att bygga upp ett kontaktnät bland företag så att våra studenter kan få tillgång till fler examensjobb m.m.

Info & Webb

Info- & Webbutskottet är det utskott som arbetar för att all viktigt information kommer ut till alla Lingare. Vi administrerar vår sida samt grupp på facebook, styr över inläggen på instagram samt skickar ut lingbrevet varje vecka. Vi har även en fotogrupp som är med och fotograferar på de events som andra utskott anordnar.

MafU

Marknadsföringsutskottets uppdrag är att se till att Lingsektionen och dess fyra utbildningar syns ordentligt både på campus och i övriga Sverige! För att lyckas med detta använder sig utskottet av närrekrytering, hemmissionering, evenemang/mässor (Quintek och TekNat), broschyrer och mycket annat!

PubU

LingPuben jobbar hårt och flitigt på att hålla ihop Lingsektionens gemenskap genom att arrangera pubar oftast 1 gång i månaden. På dessa pubar finns det god mat och kalla drycker såväl som olika aktiviteter som alla kan ta del av, såsom quizar, turneringar, socialisera sig med företag eller andra sektioner m.m. Här kan man även mingla med Lingare från andra årskurser och program som man kanske inte träffar lika ofta som sina klasskamrater. Så kom och hälsa på!

Är ni intresserade av Lingsektionens pubutskott och vill veta mer så får ni gärna gilla oss på Facebook för att få mer info. Ni hittar oss genom att söka på “LingPuben”. Ni kan även kontakta utskottets ordförande “PubChefen”, David Magnusson Vega på mail: pubchef@lingsektionen.se eller tel: 070-891 18 52.

VI-Ling [sex-ling]

Lingsektionens fina festeri i lila och gult! Vi anordnar fester, sittningar och lite annat smått och gott för alla studenter! Man känner enklast igen oss på våra lila hängsel-byxor som vi hoppar runt i. Vi är här för att bidra till Linköpings fantastiska studentliv, detta gör vi både genom att anordna egna event, och att hjälpa till när andra festerier gör detsamma. Ett gäng spralliga och färgglada fest-experter helt enkelt!

Kom ihåg att Tagga PALLEN, det kommer bli explosivt!

TackLING

Det mytomspunna Allsmäktiga fadderiet TackLING.

TingeLing

TingeLing är en damförening för Högskoleingenjörsutbildningarna på Linköpings Tekniska Högskola. Vi strävar efter att få sektionens tjejer att känna samhörighet och gemenskap i en sektion som mestadels består av killar.

NärU

Näringslivsutskottet är ett utskott som arbetar för att främja sektionens näringslivsverksamhet och förvalta företagskontakter. Detta innebär konkret att vi arrangerar aktiviteter så som t.ex. lunchföreläsningar, studiebesök och pubar tillsammans med företag för att stärka banden mellan våra studenter och näringslivet.

Är ni ett företag som är intresserade av våra studenter och vill marknadsföra er mot oss rekommenderar vi att ni kontaktar utskottets ordförande, Gabriel Segergren på mail: naru@lingsektionen.se eller tel: 070-5169767.

Utu

Utbildningsutskottet är det utskott som har hand om kursutvärderingar i alla klasser. Under detta utskott tillhör alla studienämndsordförande (Snordf) för varje program. Som Snordf är man länken mellan programmets studenter och universitetet, och man jobbar med studentpåverkan och studiebevakning.

Valberedningen

Valberedningen är ett litet utskott men ett viktigt utskott då de hjälper till att ta fram kandidater till Lingsektionens styrelse.